SIHAT CERGAS

badan cergas banyak duit

10 Sebab Anti Suplemen Boleh Suka Vitamin Shaklee

10 Sebab Anti Suplemen Boleh Suka Vitamin Shaklee

10 SEBAB KENAPA SHAKLEE MEMBUATKAN SEORANG YANG ANTI-SUPLEMEN BOLEH SANGGUP MENJILAT LUDAHNYA SENDIRI.

Terlalu banyak sebab sebenarnya.

Tapi hari ni KakYa hanya nak share 10 saja sebab.

Yup..

KakYa suatu masa dulu boleh dikata anti-suplemen.

Actually bukanlah anti giler.

Tapi sebab KakYa tak tau in details pasal nutrisi (particularly suplemen), so KakYa lebih suka amik jalan selamat dengan kata…

‘Tak payah amik suplemen..’

‘Suplemen tak perlu..’

Dekat semua orang KakYa kata gini๐Ÿ˜ฅ

Bila gastritis KakYa makin teruk, tak mampu ditolong lagi dengan nexium, KakYa berjumpa dengan shaklee.

Dan bila Allah serasikan KakYa dengan ESP, dan gastrik KakYa hilang sepenuhnya after 2 weeks, sedikit demi sedikit perspeksi KakYa terhadap suplemen berubah.

KakYa mula slow-slow baca buku, baca journal. KakYa mula mengkaji sejarah shaklee, gali dan gali lagi sampai KakYa akhirnya yakin yang ini lah yang KakYa cari!

Dan KakYa menjilat ludah KakYa sendiri๐Ÿ™Š

=============
Ini antaranya๐Ÿ‘‡
=============

๐Ÿ’• Produk pertamanya VITALEA telah dirumuskan pada tahun 1915. Maksudnya, VITALEA yang KakYa makan hari ini telah pun berusia 104 TAHUN!! ๐Ÿ˜ฑ

Secara logiknya, memang takkan ada multivitamin yang setandingnya. Dan logiknya lagi, ianya adalah sangat sangat sangat selamat sampaikan boleh bertahan selama 104 tahun!!

๐Ÿ’• Syarikat MLM yang telah pun berusia 63 tahun di dunia & 31 tahun bertapak di Malaysia and yet masih kukuh sampai hari ini.

Dan shaklee adalah syarikat nutrisi no 1 di US.
Shaklee juga disenaraikan di Fortune 500.
Bukan calang-calang syarikat tau yang boleh tersenarai dalam ni.

Haa.. nampak tak?

Betapa kukuhnya company ini.
Bukan scam. Bukan skim cepat kaya ke apa.

๐Ÿ’• Produk dia KakYa berani jamin 100% SELAMAT. Amboi KakYa.. Kenapa berani sangat?!

Mana tak nya..
Korang tengok ni..Setiap 1 pil vitamin yang KakYa telan setiap hari, telah lalui semua ni๐Ÿ‘‡

…100,000 ujian kualiti setiap tahun (23,000 ujian ketulenan & keselamatan & 80,000 ujian potensi & kualiti)

… 350 ujian bagi setiap bahan yang digunakan (193 ujian racun perosak, 73 ujian racun tumbuhan, 56 ujian racun kulat, 57 ujian pelarut kimia & heavy metals)

Tak percaya lagi?

Tak apa lah.. Tengok ni lagi๐Ÿ‘‡

… Hampir 300 juta USD digunakan untuk R&D

… Kita ada pusat inovasi kita sendiri di US

… Dibuktikan oleh klinikal studies. Kita ada hampir 125 published scientific papers & presentation.

Fuh..

Kalau masih lagi tuduh kata penyebab kanser lah, buah pinggang rosak la, etc etc..
Taktau laa KakYa๐Ÿค’

๐Ÿ’• Shakled ada LANDMARK STUDY. Satu-satunya company yang benarkan orang ke 3 buat kajian ke atas pengguna suplemen dia.

Dan kajian ni telah mendapati pengguna shaklee selama 20 tahun, adalah lebih kurang risiko penyakit & lebih sihat banding orang yang makan brand lain serta yang tak makan apa langsung!

Memang la ada yang kecam kata Landmark Study ni syok sendiri la, tak valid la, tak strong la.. Etc Etc..

Tapi ok la kan daripada makan or pilih brand yang langsung tak ada study? Ye tak? ๐Ÿ™Š

๐Ÿ’• Kalau ada yang minat nak jadikan shaklee sebagai side income ke main income ke, memang pilihan yang tepat.

Tak payah nak keluar modal banyak.
Tak payah buat loan bagai.

Daftar ahli rm75 je. Atau FREE MEMBERSHIP.
Once daftar korang dah layak jadi pengedar.
Dah layak nak start bisnes.

Tak payah risau nak buat stok ke apa.
Customer bayar, kita klik-klik online order.
Ala dropship gitu. Tapi ni high class punya dropship. Hihi..

Tapi, kalau ada sapa-sapa yang mintak korang buat stok banyak-banyak, korang angkat kaki lari terus sampai kat KakYa tau. Hahaha

๐Ÿ’• Plan bisnes sangat adil. Takkan ada istilah orang atas goyang kaki orang bawah makan pasir. NOPE!!

Siapa rajin dia dapat. Tu je konsep dia.

Jangan bimbang, takkan ada punya kita cari orang berkaki-kaki tu. Haihhh… Bukan..Bukan..

๐Ÿ’• Shaklee tawarkan insentif yang menarik, yang mewah.

Korang boleh dapat cash.
Korang boleh dapat bonus kereta.
Korang boleh dapat trip convention.

Best.

And, bonus statement dia laku tau.
Dah ramai yang guna untuk pinjaman beli rumah & kereta. ๐Ÿ˜Š

๐Ÿ’• Bisnes yang KakYa boleh warisi kepada anak-anak KakYa.

๐Ÿ’• Laginya bila kita berada dalam circle ini, InsyaAllah kehidupan kita akan berubah.
Dari segi kesihatan, kewangan, etc etc.

Korang terpaksa cantik, terpaksa sihat kalau bershaklee. Percaya lah. Hahaha..

๐Ÿ’• KakYa & family sendiri dah mendapat #shakleeeffect kami๐Ÿ˜Š

So antara sebab ini lah KakYa memilih shaklee.

And korang pun kena pilih shaklee๐Ÿ˜Ž

Kontek KakYa segera!!

๐Ÿ’•KakYa๐Ÿ’•
MR NETWORK FOUNDER

Leave a Reply